Douanespel/Smokkelspel

2 Favoriet

Welk team kan, zonder gegrepen te worden, de meeste voorwerpen naar de verzamelplaats smokkelen?!

Lees verder
Uitleg:

Splits de groep kinderen op in twee teams. De douane en de smokkelaars. Maak een beginlijn in het bos waar de smokkelaars beginnen en een grens aan de andere kant van het bos (wat de overkant is). De smokkelaars krijgen smokkelwaar mee en moeten van de ene kant naar de overkant komen. De douanegroep staat in het midden. Wanneer de douane een smokkelaar tikt is hij af en moet de smokkelwaar worden ingeleverd.Na een vooraf vastgestelde tijd wordt er gewisseld. Nu mogen de douaniers gaan smokkelen en moeten de smokkelaars douane spelen.

Variaties:
  • Het is ook leuk om de kinderen zelf te laten kiezen wat ze willen smokkelen. Hiervoor heb je minimaal 2 begeleiders nodig die op een papiertje schrijven wat de kinderen willen smokkelen.
  • Neem 'echte' smokkelwaar mee door bijvoorbeeld meel of een paar blaadjes in plastic zakjes te doen.
  • Om het geheel nog realistischer te maken kun je de kinderen hun smokkelwaar echt laten verstoppen (in hun jaszakken, sokken, haren, wees maar creatief).Wanneer een smokkelaar wordt getikt krijgt de douane 10 seconden de tijd om te fouilleren. Het fouilleren gebeurt door plekken aan te wijzen. De smokkelaar moet dan laten zien dat hier niks zit. LET OP: Maak duidelijke afspraken over het fouilleren om ruzie te voorkomen. Er mag in ieder geval geen fysiek contact plaats vinden.

Zie ook het "Smokkelsein spel" in deze Spellen Collectie voor een smokkelvariant met zaklampen.

Benodigdheden:

Smokkelvoorwerpen

Spelgegevens:

Maximum spelers 60
Leeftijd: 6 - 99 jaar
Speltype: Zoek- en verstopspel, Ren-/Tikspel, Avond-/Nachtspel
Omgeving: Bos
Tijdsduur: 15 - 60 minuten
Intensiteit: Beetje bewegen
Ingestuurd door: testtt